Historik & Om oss

Bolaget grundades 1994 och samtidigt ansöktes om patent för den process som tekn. Dr. Leif Jilkén och ingenjör Stig Nilsson under ett par år utvecklat.

De bestämde sig för att fokusera på deponier av osorterad råvara och industrins termoplastavfall. Resultatet efter omfattande undersökningar och tester var ett i sig återvinningsbart och underhållfritt material som består av återvunnen plast och organiska fibrer samt en process för att producera detta.

Bullerskärmar, inhägnader och avskärmningar för bl a återvinningsstationer och hylsplugg var de första produktområdena som introducerades.

Under 2004 började Polyplank tillverka olika applikationer för fastighetssektorn, t ex miljöhus och cykelförråd. Sedan 2007 är fastighetssektorn Bolagets viktigaste segment.

Polyplank har fram till idag ägnat mycket tid och resurser på att skapa acceptans för sitt polymerbaserade träkompositmaterial. Den långsiktiga satsningen har resulterat i flera viktiga produktområden och en successivt ökad försäljning med återkommande kunder. Detta gör att Polyplank framöver kommer att kunna fokusera mer på att expandera inom redan befintliga områden och stärka lönsamheten.

Fördelar med Polyplank

- Vårt material ebstår av återvunnen plast och kutterspån enligt en unik miljövänlig process
- Vi lämnar 35 års garanti mot röta 
- Vårt material är underhållsfritt så du som kund sparar mycket tid istället för att måla och lackera dina profiler. 
- Våra profiler kan vara i direkt anlsunting mot marken utan att ruttna. Exempel behövs ingen gjuten sarg våra bullerplank kan placeras direkt mot marken. 
- Våra profiler är helt infärgade, så du behöver inte oroa dig ifall det blir en skråma på profilen

Miljö

Vi fokusserar mycket på miljöfrågor och tycker det är viktigt att inte plasten flyter runt i havet. Vi använder istället den återvunnena plasten i våra produkter vilket inte påverkar på jordens resurser. 

Undehållsfritt

Att välta ett underthållsfritt material sparar tid och perngar. Istället för att lägga dyra pengar på underhåll är det bättre att investera i bullerplank, miljöhus, cyklehus, staket, avskärmningar och balkonger som håller över tid. 

Leif Jilkén
Leif Jilkén
PolyPlank AB
Storgatan 123
386 35 Färjestaden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© PolyPlank AB