Historik

Bolaget grundades 1994 och samtidigt ansöktes om patent för den process som tekn. Dr. Leif Jilkén och ingenjör Stig Nilsson under ett par år utvecklat.

De bestämde sig för att fokusera på deponier av osorterad råvara och industrins termoplastavfall. Resultatet efter omfattande undersökningar och tester var ett i sig återvinningsbart och underhållfritt material som består av återvunnen plast och organiska fibrer samt en process för att producera detta.

Bullerskärmar, inhägnader och avskärmningar för bl a återvinningsstationer och hylsplugg var de första produktområdena som introducerades.

Under 2004 började Polyplank tillverka olika applikationer för fastighetssektorn, t ex miljöhus och cykelförråd. Sedan 2007 är fastighetssektorn Bolagets viktigaste segment.

Polyplank har fram till idag ägnat mycket tid och resurser på att skapa acceptans för sitt polymerbaserade träkompositmaterial. Den långsiktiga satsningen har resulterat i flera viktiga produktområden och en successivt ökad försäljning med återkommande kunder. Detta gör att Polyplank framöver kommer att kunna fokusera mer på att expandera inom redan befintliga områden och stärka lönsamheten.

Leif Jilkén
Leif Jilkén
PolyPlank AB
Storgatan 123
386 35 Färjestaden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© PolyPlank AB