VD har ordet

Bästa investerare!

Våra ledord de senaste fem åren har varit Ordning & Reda & Teamwork. Dessa ledord har varit nyckeln i vårt arbete att vända den negativa trenden för Bolaget.

Under april 2021 så släppte det slutligen ordentligt och orderingången har exploderat, bland annat fick vi 17 maj 2021 företagets största order någonsin på 13 MSEK (se Pressmeddelande 2021-05-17). Vi kan nu konstatera att turn arounden är verklighet och då gäller det att förvalta det fantastiska läge vi kämpat för.

Vi har genom åren omstrukturerat och gjort företaget till en proffsig leverantör av unika materialåtervinningsbara produkter utan tillsatser. Vi har breddat och förfinat sortimentet och erbjuder idag ett komplett sortiment för utomhusprodukter som kräver minimalt underhåll och har god motståndskraft mot fukt och röta.

Vi erbjuder idag, bullerplank i ett antal olika varianter beroende på kundkrav; samt garage, cykelförvaring, miljöhus, förråd, avskärmningar och staket, bänkar, bord, blomlådor etc. Med andra ord kan vi leverera kompletta lösningar till t.ex. ett bostadsområde. Utöver detta har vi en avdelning som levererar hylsplugg till pappersindustrin för ca 12 MSEK per år.

Våren 2020 kändes det som att nu äntligen är vi på gång, men tyvärr kom Corona pandemin som till stora delar förstörde 2020 för oss och många andra. Trots det så fick vi ett hyfsat år med ett positivt EBITDA resultat (före avskrivningar och finansiella kostnader). Och trots pandemin som påverkade oss negativt från juni 2020 till mars 2021 så har vi upplevt en stor ökning av intresset för våra produkter och offertstocken ökade kraftigt till över 100 MSEK.

Vi konstaterar att 2021 kommer att bli ett rekordår förutsatt att inget helt oförutsett sker.

Varför investera i PolyPlank?

Att vi är ett bolag med goda framtidsutsikter har vi sagt tidigare, men det gäller verkligen nu mera än någonsin. Miljömedvetenheten hos våra kunder har ökat och pandemin har lett till att man gärna köper inhemskt.

Allt fler inser fördelarna med att driva verksamhet miljömässigt hållbart och att produkterna måste tillverkas utan negativ miljöpåverkan. Ur ett livscykelperspektiv så kan vi påvisa att våra produkter förutom den positiva miljöaspekten också rent ekonomiskt är ett fördelaktigt val. Våra produkter är också ur design och estetiskt perspektiv tilltalande vilket borgar för att fler och fler kommer att välja våra produkter i framtiden.

Vi har trimmat organisationen och har breddat vårt tjänsteerbjudande, och kan bistå kunderna med planering och ritningar för bygglov m.m.

Användning av investerat kapital

Mycket har alltså hänt de senaste åren. Som en följd av den ökade orderingången behöver PolyPlank investera i högre produktionskapacitet, med den ökade försäljningen ökar även behovet av rörelsekapital. Därav har PolyPlank bestämt sig för att genomföra denna företrädesemission. Emissionslikviden kommer att användas för framtidssatsningar, varav
- Ca 50% kommer att gå till maskininvesteringar för att säkerställa kapacitet och kvalitet.
- Ca 25 % kommer att gå till att finansiera ökat rörelsekapitalbehov p.g.a. kraftig orderökning.
- Ca 25 % kommer att gå till att finansiera fortsatta marknadsföringsinsatser.

PolyPlank har bra kapacitet i befintliga lokaler och med den femåriga investeringsplanen som finns, en möjlighet att växa organiskt med 100% så det är en fantastisk potential i företaget.

Välkommen att delta i företrädesemissionen och PolyPlank´s vidare utveckling till ett långsiktigt lönsamt bolag!

Cay Strandén
Verkställande direktör, PolyPlank AB (publ)
PolyPlank AB
Storgatan 123
386 35 Färjestaden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© PolyPlank AB